18 Oct
18Oct


Το αυστηρό καθεστώς προστίμων που διαμορφώνεται για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και μη ελεγμένων οχημάτων έρχεται να επηρεάσει περίπου 500.000 οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση. 

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ. 

Ωστόσο, εάν δεν συμμορφωθούν και δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή δεν τα υποβάλουν σε τεχνικό έλεγχο, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο αυστηρές, με διπλάσια πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας τον Ιανουάριο.


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει ήδη τις διασταυρώσεις για την ανεύρεση παραβατών, και οι πρόσφατοι έλεγχοι δείχνουν ότι ο αριθμός των οχημάτων χωρίς ασφάλιση ή χωρίς ΚΤΕΟ παραμένει άγνωστος.


Οι κυριότερες ποινές περιλαμβάνουν:

- Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για δημόσια λεωφορεία και φορτηγά.

- 500 ευρώ για επιβατηγά οχήματα.

- 250 ευρώ για δίκυκλα.- Διπλάσια πρόστιμα σε περίπτωση υποτροπής και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.-

 Ειδικό πρόστιμο 400 ευρώ για οχήματα που δεν έχουν υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ.
Οι ιδιοκτήτες που παραβλέπουν τη νομοθεσία κινδυνεύουν με σοβαρές συνέπειες, καθώς οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες θα αφαιρούνται μόνιμα εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση μετά από δεύτερο ηλεκτρονικό έλεγχο. 

Οι συνέπειες αυτές θα αποστέλλονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες, ενισχύοντας έτσι τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ασφάλεια στους δρόμους.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.