11 Oct
11Oct

 Μετά από συζήτηση με την Επιτροπή Τουρισμού του ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ !

Επιγραμματικά αποφασίστηκαν τα εξής: 

Να ληφθούν υπόψιν τα πραγματικά στοιχεία για τις κλίνες και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

Συνυπολογίζοντας τα Airbnb, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα Camping. 

Η φορούσα ικανότητα ξεπερνά τα 4.000 άτομα ενώ στη μελέτη προσεγγίζει τα 1.500!

Τα στοιχεία της φέρουσας ικανότητας τουρισμού (Χωρική διάρθρωση του Τουρισμού) και η κατηγοριοποιηση να εφαρμοστούν ανά Δημοτική Κοινότητα και όχι ανά Δημοτική Ενότητα. ️


Να είναι ξεκάθαρο ότι στη κατηγορίες της περιοχής ελέγχου ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες και στις περιοχές Ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού Α,Β,Γ αποκλείονται ο υδατοκαλλιέργειες και οι λοιπές οχλούσες χρήσεις και όχι να "αποφεύγονται". 

Έως να υπάρξουν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια να μην περιορίζεται η δημιουργία εγκαταστάσεων χρήσεων τις οποίες θεωρεί μη συμβατές ως προς τη τουριστική δραστηριότητα για τις περιοχές, οι οποίες γίνονται για εξυπηρέτηση και ευζωία των δημοτών, για παράδειγμα supermarkets δηλ. μικρής όχλησης επιχειρήσεις. 

Να υπάρχει μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των Αρχαιολογικών Ζωνών για την προστασία τους, αλλά και ξεκάθαρη αναφορά για τις οχλούσες χρήσεις ανά κατηγορία.

 Να προωθεί το τουριστικό μοντέλο της πράσινης πρακτικής και της βιωσιμότητας ειδικά στις άνυδρες περιοχές μέσω κινήτρων στις επενδύσεις. 

Να προωθηθεί τάχιστα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο με τις αλλαγές που χρειάζεται για να ανακοπεί η σημερινή κατάσταση ασυδοσίας. 

Να υπάρξει ειδική κατηγοριοποίηση και ειδική αναφορά για τις Ορεινές και Μειονεκτικές περιοχές. 

Να υπάρξει αλλαγή της κατηγορίας ανά Δημοτική Κοινότητα, για τις Δημοτικές Κοινότητες Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου να καταταχθούν στη Κατηγορία Γ καθώς και για τη Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου να καταταχθεί στη Κατηγορία Δ, συνυπολογίζοντας και την ετήσια επισκεψιμότητα του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου που αποτελεί το 2ο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο, μετά την Ακρόπολη, στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.