06 Jun
06Jun

Η Πανελλαδική Καµπάνια «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας & της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας µε την ευγενική χορηγία της Κρυογονίας και της Ενδοσκοπικής ΑΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης χθες 5 Ιουνίου στο Ναύπλιο στην κατάμεστη ιστορική αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση ήταν μια  συνδιοργάνωση µε τον Δήµο Ναυπλιέων υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας, της επιστημονικής εταιρίας «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», της Επιστηµονικής Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & της International Action Art.

Την εκδήλωση συντόνισε με απόλυτη επιτυχία  η Κλέλια Χαρίση, Κεντρική Πρέσβειρα της Καµπάνιας και τηλεοπτική παραγωγός-παρουσιάστρια της ταξιδιωτικής εκποµπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ του STAR CHANNEL σε µία διαδραστική µορφή συζήτησης ανάµεσα στους επιστήµονες και το κοινό.

την εκδήλωση χαιρέτησαν οι:

- Σεβασµιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κκ Νεκτάριος

- Μέλλος Χρυσοβαλάντης, Αντιπεριφερειάρχης Δηµόσιας Υγείας Πελοποννήσου

- Δωροβίνης Γεώργιος, Γενικός Γραµµατέας Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος

- Κωνσταντίνα Καραγιάννη Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων

- Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος οµίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων,International Action Art 

Συµμετείχαν οι επιστήµονες:

Καθ. Βασίλης Πρωτογέρου Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών Συνιδρυτής Πρότυπου Ανδρολογικού Κέντρου ANDROCLINIC

Δρ Λίνα Α. Ευγενή, M.Phil, Ph.DΓενική Γραµµατέας Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας Βιολόγος Αναπαραγωγής Διευθύντρια Τράπεζας Κρυοσυντήρησης ΄ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ ’Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη δράση COST – Andronet της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Μπίλλα- Αντωνίου Ευαγγελία Θ. , Md, PhDΜέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας,Ενδοκρινολόγος 

Χρήστος Πανόπουλος MD, PhD, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παθολόγος- Ογκολόγος, Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Διευθυντής Ογκολογικού Τµήµατος της Ευρωκλινικής Αθηνών,τέως Διευθυντής Νοσοκοµείου "Άγιος Σάββας".


Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός

Η αντιδήμαρχος Σοφία Ξυδη

Ο πρόεδρος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιεων Κωνσταντίνος Καράπαυλος

Ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πλαισιώθηκε από τη παρουσία των καλλιτεχνών-ambassadors της εκστρατείας χαρίζοντας στο κοινό ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραµµα γεµάτο υπέροχα ακούσματα…! Άλλωστε όλοι συμφώνησαν πως η μουσική πάντα ενώνει τους ανθρώπους.


Καλλιτεχνική συμμετοχή:

- Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" υπό την διδασκαλία -διεύθυνση του µαέστρου - αρχιµουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη

- Βαθύφωνος Βασίλης Δεναχής Κωστοπουλος µε συνοδό την πιανίστα Μαρία Γιαβρούµη

- Συλλογος Ποντίων Ν. Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισµού " Παναγία Σουµελά "


 Η υπογονιμότητα είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και οι ιατρικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει σε περισσότερα ζευγάρια να αποκτήσουν απογόνους, παρατηρείται μια απότομη αύξηση στα ποσοστά υπογονιμότητας.

Σύμφωνα με στατιστικές, ένα στα τρία ζευγάρια στην Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Οι κύριοι λόγοι που συνδέονται με την υπογονιμότητα περιλαμβάνουν την άγνοια στους άνδρες από νεαρή ηλικία,  αύξηση της ηλικίας της μητέρας κατά τη στιγμή της σύλληψης, την κακή διατροφή και τον υψηλό στρες.

Συζητήθηκαν τρόποι πρόληψης , και ενημέρωσης,ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα διατήρησε τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.


Ακολούθησαν οι επίσηµες βραβεύσεις των εθελοντών, καλλιτεχνών,ambassadors και φορέων από τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του οµίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art για την κοινωνική προσφορά τους στη συµβολή της εκστρατείας, καθώς και των ΜΜΕ  της περιοχής που προώθησαν, ο καθένας με το μέσο που διαθέτει, αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, προσθέτοντας ένα λιθαράκι για το καλό της κοινωνίας μας.

Ιδιαίτερη τιμή και για εμάς η συμμετοχή μας  στην καμπάνια "Μαζί στον κύκλο της ζωής". 

Το "ΜΑΖΙ" μας ενώνει άλλωστε πολλά χρόνια, δημιουργώντας ανάμεσα μας μια σχέση ζωής! Ευχαριστούμε από καρδίας, τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO  και της ΑCTION ART  Ιωάννη  Μαρωνίτη καθώς και την Πρέσβειρα της καμπάνιας "Μαζί στον κύκλο της ζωής " διευθύντρια λόγου και τέχνης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την αγαπημένη, Κλέλια Χαρίση ! Είμαστε "ΜΑΖΙ"

 


Λίγα λόγια για την καµπάνια

Η Καµπάνια σχετίζεται µε τη µάστιγα της εποχής µας, την «Υπογονιµότητα», και έχει ως βασικό σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι νέοι άνδρες πως η «γονιµότητα» αποτελεί ένα µέροςανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, ικανή να συµβάλλει στην ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην πρόληψη και φροντίδα της αναπαραγωγικής τους υγείας.Η προληπτική εξέταση ανδρικής γονιµότητας, η κρυοσυντήρηση σπέρµατος σε περιπτώσεις παρουσίας προβληµάτων υγείας, όπως π.χ. καρκινοπαθών που υπόκεινται σε χηµειοθεραπεία και η δωρεά σπέρµατος αποτελούν βασικές αξίες στην προσπάθεια για τη δηµιουργία υγιούς οικογένειας.

Ανάµεσα στους βασικούς πυλώνες της εκστρατείας είναι:

- Η Ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλά ποσοστά της υπογεννητικότητας.

- Η Ενηµέρωση του ανδρικού- και ιδίως του νεανικού- κοινού σε κάθε γωνία της Ελλάδος για τη δυνατότητα πρόληψης και ελέγχου, ιδίως σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

- Η αποµυθοποίηση του στερεοτύπου πως η διατήρηση της γονιµότητας και του γεννητικού υλικού αφορά µόνο το γυναικείο κοινό (κατάψυξη ωαρίων) µε σκοπό την υγιή σύλληψη.

- Η Παρακίνηση του γυναικείου κοινού να µεταφέρει το µήνυµα στον ανδρικό πληθυσµό

- Η ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σε σχέση µε την αξία της προσφοράς σε περιπτώσεις καρκινοπαθών. 

«ΜΑΖΙ,  λοιπόν, ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»


 

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.