18 Oct
18Oct


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει με έντονη δράση τις πρωτοβουλίες του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Για 18η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η 18η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.
Καθώς ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επιρροή του αλκοόλ, το Ι.Ο.ΑΣ. προωθεί την πρωτοβουλία του «Οδηγού της Παρέας». Το αλκοόλ παραμένει μία από τις κύριες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών ατυχημάτων, με αρκετές περιπτώσεις να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση, κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), μπορούμε να αποτρέψουμε τουλάχιστον 4.000 θανάτους ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν εξαλειφθεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Με το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. σε πάνω από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης προτείνουν στις παρέες να ορίσουν έναν νηφάλιο οδηγό για τη βραδιά. 

Αυτός θα φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι που θα εγγυάται την υπενθύμιση της ευθύνης: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! 

Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!».
Η συνεχής υπενθύμιση των κινδύνων της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι κρίσιμη για την προστασία ζωών.
Αυτή η δράση συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και τη στήριξη της Τροχαίας, ενώ τελεί κάτω από την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Με πολύτιμους συνεργάτες την Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πατρών και Πελοποννήσου.
Οι συμμετέχουσες πόλεις και τα σημεία δράσης για το 2024 περιλαμβάνουν:
Στην ΑΤΤΙΚΗ:- ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Αγίας Ειρήνης- ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πεζόδρομος Πασαρέλας - Πασαλιμάνι- ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Darling Bar 
Και σε όλη τη χώρα: Πλήθος πόλεων όπως το ΑΓΡΙΝΙΟ, η ΑΙΓΙΝΑ, η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η ΚΕΡΚΥΡΑ στο ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ- Aktis Hotel Bar και πολλές άλλες, συμμετέχουν στις δράσεις, προάγοντας την υπευθυνότητα στους δρόμους.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.